Poštovani kolege i dragi prijatelji rukometa,

Rukometni klub Petrinja osnovan je 1958. godine i od samih početaka nizao je uspješne rezultate i kvalitetne igrače te se rukomet u Petrinji nametnuo kao najpopularniji sport. Čak i 64 godine kasnije, Klub je i dalje jedan od najbrojnijih sportskih kolektiva Grada Petrinje. Trenutno u klubu djeluje 5 trenera i preko 100 članova mlađih od 29 godina koji treniraju tijekom cijele godine. Mlađe dobne kategorije natječu se u 7 uzrasta, a seniorska momčad u 2. HRL – sjever. Velike su to brojke za mali grad Petrinju. Zajedno s brojnim članovima i njihovim roditeljima, već godinama smo domaćini nekoliko vrlo uspješnih i posjećenih turnira, započeli smo i provedbu projekta Europske Unije kojim promoviramo rukomet i zdrav život, općenito, među najmlađim školarcima.

U tom periodu velikog napretka i uspješnog djelovanja Rukometnog kluba Petrinja zadesila nas je katastrofa na kakvu nismo mogli niti pomišljati. Dana 29. prosinca 2020. godine naš grad uništen je u razornom potresu. Izgubljeni su ljudski životi, stanovništvo je ostalo bez domova, a gotovo sve zgrade u centru grada danas su ruševine. U samo nekoliko trenutaka uništene su sve građevine bitne za opstanak i ostanak u gradu i za odvijanje normalnog života. Prošlo je mjesec dana od katastrofe koja nam je promijenila živote, građani su još uvijek u šoku, situacija iznimno loša, ali nadu nam ulijeva dobrota ljudi iz cijele Hrvatske, Europe i svijeta koji pomažu našim sugrađanima i gradu Petrinji. „Mali grad velikog srca“ petrinjski je slogan koji se ističe i u ovoj velikoj nesreći. Građani Petrinje imaju veliku volju i želju vratiti život u naš grad i u tome im je potrebna pomoć.

Petrinja nakon potresa:

Obraćamo Vam se s nadom da ćete prepoznati potrebu za našim doprinosom u obnovi grada Petrinje. S obzirom da su naši rukometaši ostali bez dvorane, nemaju gdje nastaviti svoje treninge i natjecanja. Želimo spriječiti da Petrinja ostane bez rukometa te nastojimo uz pomoć naših rukometnih prijatelja u zemlji i inozemstvu, vratiti djeci sport, zabavu, druženje i zdrav život. Nekadašnjem rukometnom igralištu na otvorenom promijenili bismo izgled postavljanjem adekvatne podloge i balon-dvorane te ga na taj način osposobili za treniranje i odigravanje utakmica.

Molimo Vas da, u skladu sa svojim mogućnostima, date svoj doprinos rukometu u Petrinji i realizaciji našega plana. Za ostvarenje cilja i postavljanje terena i dvorane za treniranje djece potrebno nam je sveukupno 161.734,00 EUR..

Plan balona i podloge za sport:

Detalji za donacije:

RUKOMETNI KLUB PETRINJA
Adresa: I. Hrnčevića 9a, 44250 Petrinja
OIB: 92333611777
IBAN: HR0624070001188013265
BIC (SWIFT): OTPVHR2X

Kontakt osoba:

Slaven Kadečka, tajnik kluba
Tel: +385 (0)99 837 3242
e-mail: info@rkpetrinja.hr